Dagpas

Wanneer heb ik een DVP en/of dagpas nodig

Vanaf 1 mei 2014 is het bezit van een DVP-pas met geldige certificaten voor de veiligheidstraining en voor Veiligheid en Toegang Op het Spoor verplicht voor iedereen die in opdracht van ProRail werkzaamheden verricht in gevarenzone A, nabijheidszone B of op een bouwplaats van ProRail.

Vanaf 1 mei 2014 is het bezit van een DVP-pas met geldige certificaten voor de veiligheidstraining en voor Veiligheid en Toegang Op het Spoor (VTOS) óf Veiligheid en Toegang op het Perron (VTOSp) verplicht voor iedereen die in opdracht van ProRail werkzaamheden verricht op treinperrons in nabijheidszones B en C. Voor metroperrons zie ‘metro’ hieronder, voor tramhaltes zie ’tram’ hieronder.

Vanaf 1 september 2020 is het bezit van een DVP-pas met geldige certificaten voor de veiligheidstraining en voor Veiligheid en Toegang Op de Metrobaan verplicht voor iedereen die zich op de metrobaan begeeft (uitgezonderd: bestuurders die hun railvoertuig kortstondig moeten verlaten en overheidshulpdiensten) en voor iedereen die op het metroperron werkzaamheden met een veiligheidspersoon metro (vhp-metro) uitvoert.

Vanaf 1 januari 2021 is het bezit van een DVP-pas met geldige certificaten voor veiligheidspersoon tram (vhp-tram) basis en voor de kopmodule voor de desbetreffende regio verplicht voor iedereen die werkzaamheden verricht als veiligheidspersoon tram.